Buiten je comfortzone…

Vandaag iets dat ik graag met je wil delen.

Onze dochter (12 jr) had afgelopen week een engelse presentatie waar ze enorm zenuwachtig voor was. Bijna tot huilens toe. Uiteindelijk ging de presentatie matig, maar viel het haar niet mee.

Dat bracht me terug naar mijn eigen jeugd, best lang geleden. Spreekbeurten, presentaties, mondelinge examens, wat een ramp. Ik sliep er nachten slecht van, wilde me meer dan eens ziek melden en barstte soms (zo erg…) zelfs in huilen uit. Ik kan dit echt niet! Nu niet, en nooit niet …. Dacht ik toen….

Totdat mijn moeder in 2001 overleed. Heel graag wilde ik tijdens de uitvaart over haar vertellen. Mooie verhalen, fijne herinneringen en ook een glimlach en een traan delen met de aanwezige familie en vrienden. Een grote zaal vol, ik denk zo’n 200 mensen.

En wat was dit fijn om te doen. Ondanks het enorme verdriet, de heftige emotie was het ook echt fijn om te vertellen over mijn lieve moeder die helaas veel te vroeg overleed aan de gevolgen van borstkanker.

Daarna volgde nog een aantal uitvaarten en steeds deed ik ook een woordje. Het ging me nog steeds niet goed af maar wel oké en daarmee was ik tevreden. Vooral voor degene die ik in mijn verhaal mocht eren.

Na de uitvaart van mijn vader in 2015 startte ik als zelfstandig ondernemer en ging ik ook trainingen geven. Uit vrije wil stond ik voor een groep om te vertellen, te inspireren en vooral kennis te delen. En wat vind ik dit inmiddels leuk om te doen. Altijd wel met een klein beetje spanning vooraf, maar zodra ik ben begonnen is dat over en stroomt de energie en inspiratie. Heerlijk!

En ja, de moraal van dit verhaal, soms moet je gewoon buiten je comfortzone gaan om te ontdekken hoe leuk het daar is……

Ik wens je heel veel succes en als ik je ergens bij kan helpen, bel of mail me gerust!