De vorm van een rietje

Ja, de vorm, de stand van een rietje…. hier moest ik aan denken.
Een rietje staat soms fier rechtop in een flesje, soms een beetje gek gebogen in een glas en ook wel eens lekker krom in een cocktail. 

Mijn ‘rietje’ staat vaak fier rechtop, maar soms loopt het anders. 
Afgelopen weken liepen anders, mijn verantwoordelijkheidsgevoel was groter dan de tijd…. en dan loopt het niet meer zo lekker. 
Bij het ontleden hiervan kom ik als eerste bij loslaten. Loslaten dat dingen niet altijd op mijn manier gebeuren. En ook, de verantwoordelijkheid niet altijd geheel op mijn schouders nemen. Soms ook ergens anders laten of delen.

Bij het ontleden kom ik vervolgens op mijn gedrevenheid, mensen niet willen teleurstellen, een voorbeeld willen zijn. Sterke eigenschappen die me ook wel eens tegenwerken. Zeker als de tijd te kort voelt en de verantwoordelijkheid groot. 

En dan kom ik weer terug op het rietje, fier rechtop in een flesje drinkt niet altijd het lekkerst. 
Eigenlijk is zo’n lekker krom rietje in een mooie cocktail het leukst om naar te kijken, het lekkerst om uit te drinken en geeft het de associatie met zonlicht, een terras en gezelligheid. Laat dat nou net heel goed bij me passen….

De moraal van dit verhaal… je hoeft niet altijd fier rechtop te staan, lekker krom smaakt soms wel beter….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *